Solvarmeanlæg med de rette varmeprodukter – Udnyt solens gratis varme til boligen og brugsvandet
Solvarmeanlæg og gratis solvarme giver dig det højeste økonomiske udbytte, når du vil investere i et bedre varmeanlæg til boligen.
Det er samtidig den investering, der giver det mest stabile og sikre afkast i form af en solopvarmet boligvarme.
Stabil varmeøkonomi med solvarme og effektivt solvarmeanlæg

Vores innovative og veldimensionerede solvarmeanlæg er udviklet med en enkelhed i den funktionelle varmeproduktion og med en sofistikeret teknisk styring. Det sikrer dig et dagligt og gratis højt udbytte af solen, der er den ubetinget mest værdiskabende energikilde i vores univers.
Med investeringen i et solvarmeanlæg og i solvarmen sikrer du dig en økonomisk stabilitet på to afgørende områder. Det ene område er dine penge, og det andet område er opvarmningen af den bolig og det varme vand, som du bruger dagligt i køkken og i badet.
Når du investerer dine penge i et CO 2 neutralt og effektivt solvarmeanlæg, så sikrer du dig, at din husstand hver eneste dag kan modtage, gemme og bruge den ekstremt værdifulde solenergi, der kan give dig varme i dit hjem og varmt vand i hanerne.
Den store fordel ved at investere i noget, der sikrer et afkast fra solen, er, at ingen kan tage patent på solen og den gratis solenergi. Prisen på solens energi er altså konstant. Konstant gratis.
Med et solvarmeanlæg og gratis solvarmeenergi undgår du dermed de boligøkonomiske prisstigninger, som du vil opleve på alle andre former for boligopvarmning.
Set ud fra det økonomiske investeringsperspektiv, så er afkastet i form af den daglige tilførsel af værdifuld solvarme på samme måde konstant; og lige netop med solen som kilde, så er der ingen risiko for, at værdien falder.
Du kan læse mere om priser på solvarme og solvarmeanlæg her
Absolut virkningsgrad i solvarmeanlægget og hele solvarmesystemet
Når du investerer i et solvarmeanlæg, gælder det om at få sammensat et solvarmesystem indeholdende netop de varmeprodukter, der i deres sammenhæng hver især og samlet giver den største udnyttelsesgrad hele vejen rundt i systemet. Et solvarmesystem indeholder flere varmeprodukter end solvarmeanlægget, og hele solvarmesystemet fungerer reelt som en kæde. Her gælder som for alle kæder, at systemet skal undgå svage led, hvis den absolutte virkningsgrad af solens energi skal nærme sig de 100%.
Fakta om vigtige detaljer i et solvarmeanlæg og solvarmesystem

Her hos DPT Varme oplever vi desværre ofte, at vi på især internettet finder informationer om solvarme og solvarmeanlæg, hvor store dele af beskrivelserne er årtier forældet, og andre dele er det rene nonsens. Selv hos nogle af de store energirådgivende firmaer er der mangler i informationsmaterialet vedrørende solvarme og solvarmeanlæg.
Vi har nedenfor lavet en beskrivelse af de vigtigste detaljer, som du skal være opmærksom på, når du vil investere i et solvarmesystem med solvarmeanlæg, akkumuleringstang til varmelagring og andre produktionsoptimerende varmeprodukter.
Kontakt os nu – og få klar besked om solvarmeanlæg
Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre meget mere om vores solvarmeanlæg og hvordan, vi kan hjælpe dig med solvarme.
Ring til os på mobil 4036 3764 eller fastnet 8645 1040
Mail til os på info@dptvarme.dk
Og har du viden om andre solvarmeanlæg end vores, er vi altid klar til at tage en snak om forskellene og forklare, hvad der bedst kan betale sig for dig.
Dermed også sagt, at hvis du synes, at nedenstående beskrivelser er lidt vel meget at gå i gang med, så kan du bare ringe for at lade os forklare dig de forskellige sammenhænge i et solvarmeanlæg og et boligvarmesystem, der gør brug af solens energi til opvarmning af dit hus.
Omvendt kan beskrivelserne nedenfor give dig et godt udgangspunkt for at få mere grundviden om solvarmeanlæg og hele solvarmesystemets varmeprodukter.
Vigtige detaljer ved investering i solvarmeanlæg

Når du overvejer at investere i et solvarmeanlæg, så er der mange væsentlige områder og detaljer i hele det samlede varmesystem, der har afgørende betydning for, hvor meget du får pr. investeret krone pr. år og i hvor mange år, du kan forvente at få udbytte af solvarmeanlægget.
Det har væsentlig økonomisk betydning for prisen på din boligvarme på såvel kort som langt sigt, at du investerer i et solvarmeanlæg, der giver dig den mest effektive energiudnyttelse af solens varme i så mange år som muligt.
Du skal derfor have styr på den samlede betydning af sammenhængen på minimum følgende områder i et solvarmesystem.
- Det samlede kvadratmeter areal på de solvarmepaneler, der skal bruges.
- Muligheden for at solvarmepanelerne kan udnytte UV-lyset fra solen.
- Indgår det effektivitetshæmmende materiale polycarbonat i solvarmepanelerne.
- Hvor hurtigt bliver anlæggets solvarmepaneler nedbrudt som følge af anvendelse af polycabonat.
- Har den tilknyttede akkumuleringstank den rette størrelse og funktionalitet.
- Hvordan fungerer overførslen af varmen fra solvarmepaneler til akkumuleringstanken.
- Foregår varmeoverførslen på en måde, der sikrer maksimal udnyttelse.
Forstå dit nye solvarmeanlæg og bliv helt tilfreds
Hos DPT Varme er det vigtigt, at vi kan hjælpe dig som kunde med at få en klar forståelse af, hvad du får for pengene, når du investerer i et solvarmeanlæg omfattende varmeprodukter fra Varmebaronen.
Længere nede i teksten vil vi forklare, hvorfor de ovenstående punkter har så stor betydning i det samlede solvarmesystem med hensyn til at få mest muligt ud af en investering i solvarme.
Forinden vil vi dog beskrive, hvordan et solvarmeanlæg grundlæggende fungerer.
Solvarmeanlægget – sådan laver det varme til boligen
I de solvarmesystemer, som vi leverer, indgår følgende hovedprodukter:
- Solvarmepaneler
- Akkumuleringstank (vandtank) med indbygget varmespiral
- Rørsystem til transport af vand og solvarmepanelvæske
- Pumpe
Solvarmepanelerne skal altid kobles til et vandmagasin for at kunne lagre varmen fra solen. Varmen bliver dermed lagret i vandet i form af opvarmning af vandet. Dette vandmagasin kaldes også for en akkumuleringstank (og for akkumulatortank, vandtank, tekniktank, og andre finurlige navne).

Solvarmepaneler har i store træk følgende funktionalitet. Det yderste lag i den kasse, der udgør et solvarmepanel, består af et solarglas, der er jernfrit og hærdet. Det indeholder yderligere nogle funktionaliteter, der sikrer optimal udnyttelse af solens energistråling. Inde bag glasset i et solvarmepanel er der en absorbatorplade (også kaldet absorber og collector).
Absorbatorpladen opfanger solens kraftige energi, der opvarmer en solfangervæske til høje varmetemperaturer. Solfangervæsken er indeholdt i solvarmepanelets kobberrør, der er påsvejset absorbatorpladen.
Det nederste lag i solvarmepanelets kasse består af en højisoleret vejrbestandig og korrosionsbestandig tyk plade.
Solvarmepanelerne er på alle relevante steder forseglet med henblik på at undgå eventuelle problemer grundet kondensvand, der typisk kan forekomme som følge af fugt og nedadgående temperatursvingninger.

Solvarmepanelers kobberrør er forbundet til højtemperaturisolerede rustfri stålrør, der i den anden ende er forbundet med en såkaldt varmespiral, der er indbygget i Varmebaronens akkumuleringstank, som reelt set er en vandtank, der varmereguleres med en yderst avanceret funktionalitet.
Varmebaronens akkumulatortanke er opbygget med en innovativ lagdeling og forskellige vandtanke til forskellige vandtemperaturer. Når den varme solfangervæske løber igennem varmespiralen, der er placeret i en af vandtankene, så afgives den meget høje varmetemperatur fra solvarmevæsken til det vand, der er i vandtanken. Dermed stiger vandets temperatur og solvarmevæskens temperatur falder.
Det er den måde, hvorpå et solvarmeanlæg fra DPT Varme og Varmebaronen fungerer overordnet. Dette er så kun beskrivelsen af, hvordan solens varme absorberes i solvarmeanlæggets solvarmepaneler og gemmes i vandet i akkumulatortanken.
DPT Varme får solvarmeanlæg og solvarmesystemet til at fungere effektivt
Selve fordelingen af opvarmet vand med én temperatur til opvarmning af boligen, og opvarmet vand med en anden temperatur til bad og køkken foregår ved hjælp af diverse styringsenheder, en solvarmestyring, ventiler og kontrolenheder, der tilsammen i et avanceret styringssystem tilfører dit hus lige præcis den varme, der ønskes til henholdsvis boligopvarmning og det varme vand.
Når DPT Varme installerer solvarmeanlæg og det tilhørende system til solvarmestyring, så sikrer vi, at der i akkumulatortanken også er styr på adskillese af vand med forskellige varmetemperaturer samt en adskillelse af det kolde tilbageløbsvand, der kommer tilbage fra eksempelvist radiatorer og vandrør.

På den måde sikrers det, at vand med forskellige temperaturer holdes adskilt, hvilket i væsentlig grad øger solvarmeanlæggets og hele solvarmesystemets effektivitet og ydeevne. Vi kan desuden foretage en styringsindstilling, der medfører at varmetemperaturen på det vand, der tilføres boligopvarmningen varierer og indstiller sig i forhold til den varme, der er tilført naturligt via vejrets til enhver tid gældende temperatur.
De væsentlige detaljer ved investering i solvarmeanlæg til boligopvarmning
Nedenfor kommer forklaringerne på de punkter, der har væsentlig betydning for, hvordan du får mest muligt ud af en investering i et solvarmeanlæg til opvarmning af rum og varmt vand i dit hus.
Det samlede kvadratmeter areal på solvarmepaneler
Først og fremmest skal du have foretaget en behovsanalyse, der som resultat viser varmebehovet for din husstand, hvad angår såvel boligvarmen som det varme brugsvand.
DPT Varme kan som rådgivende leverandør af varmeprodukter foretage en behovsanalyse, som under alle omstændigheder er et godt sted at starte, således at du kan investere i et solvarmeanlæg, der er dimensioneret til at kunne producere den varmemængde, der er behov for.
På baggrund af det beregnede varmebehov ved vi hvor mange kvadratmeter solvarmepanel, du har brug for med henblik på at kunne opvarme din bolig og det varme brugsvand. Dermed er det let at beregne investeringsprisen for selve solvarmepanelerne.
Solvarmepanelernes evne til at udnytte solens UV-stråling til boligvarme

For at opnå tilnærmelsesvis maksimal udnyttelse af solens varmestråler i forbindelse med produktion af boligopvarmning og varmt vand, er det først og fremmest absolut nødvendigt, at solvarmeanlæggets solvarmepaneler kan udnytte al den ultraviolette stråling, der kommer fra solen.
Omkring 1/3 af solens energi til varmeproduktion ligger i det ultraviolette lys.
Solvarmepanel K2 Plus fra Varmebaronen er coated (overfladebehandlet) med en specieludviklet optimerende UV-absorberende masse, der opsamler og holder på alt UV-lys fra solen. Det sikrer dermed det første grundlag for en fuldstændig udnyttelse af solens energi til boligopvarmning ved hjælp af gratis solvarme.
For en hel del af de andre solvarmepanel-mærker på markedet gælder det, at de har store problemer med hensyn til at udnytte UV-lysstrålerne, hvilket vil sige, at disse solpaneler fra starten højst har en udnyttelsesgrad på ca. 66%.
Solvarmepaneler fra Varmebaronen udnytter altså både de omkring 66% af solens almindelige lysstråler samt de omkring 33% af solens ultraviolette lys, hvilket giver en tilnærmelsesvis 100% udnyttelsesgrad af solens energi til fremstilling af varme til boligens rum og varme brugsvand.

Anvendelse og nedbrydning af det effektivitetshæmmende polycarbonat
Til det yderste lag i Varmebaronens solvarmepaneler er der anvendt jernfri, hærdet og antirefleksbehandlet sikkerhedsglas fremfor det effekthæmmende oliebaserede materiale polycarbonat, som mange andre solfangerproducenter på markedet bruger.
Det er en dårlig ide, at bruge polycarbonat som det yderste lag i paneler til solvarme, da polycarbonat forhindrer udnyttelse af det ultraviolette lys. Det vil med andre ord sige, at solvarmefangere med et dæklag af polycarbonat fra starten har en maksimal ydeevne på højst 66%.
Derudover nedbrydes polycarbonat-solpaneler ifølge Statens Byggeforskningsinstitut med 8% pr. år, hvilket videre betyder, at udnyttelsesgraden videre falder med 8% om året. Det betyder, at et sådan solfangerpanel, som vi hos DPT Varme anser som aldeles ubrugeligt, har en maksimal effekt på omkring 30% efter 10 år.
Det er en situation, som mange danske husejere oplever, og de undrer sig som regel over, at deres solfangersystem gennem årene netop er blevet konstant dårligere til at udnytte solens energi til opvarmning af boligen. Men det er der altså en logisk forklaring på.
Som nævnt er dæklaget (glaspladen) i Varmebaronens solvarmepaneler fremstillet af jernfrit solarglas, der er hærdet som sikkerhedsglas og helt refleksfri, hvilket sikrer, at alle solens varmestråler har fuldstændig fri passage til absorbatorpladen (også kaldet absorber).
Akkumuleringstank med den rette størrelse
Akkumuleringstankens vandtanke skal tilsammen kunne indeholde det vand, som husstanden har behov med hensyn til at opvarme boligen og det varme brugsvand. Hvis akkumulatortanken er for lille, bliver det umuligt at dække husstandens behov for opvarmning af bolig og varmt vand.
Her hos DPT Varme udarbejder vi den behovsanalyse, der viser, hvor meget vand, der er brug for til opvarmning af vand og varme i husstanden.
Vandbehovet er erfaringsmæssigt typisk stort set ens i sammenlignelige husstande. Varmebaronens akkumulatortanke kan indeholde hhv. 500 liter, 750 liter eller 1000 liter, og en af disse 3 tanke passer som regel til det beregnede vandbehov.
Er der behov for en kapacitet med flere liter end 1000 i en husstand, så er det muligt at serieforbinde akkumulatortanke fra Varmebaronen.
Overførsel af varmen fra solvarmepaneler til akkumuleringstanken

Solfangervæsken er en særlig frostfri varmebærende væske, der både kan optage og afgive varme. Væsken cirkurerer i et rørsystem, der forbinder solvarmepaneler med akkumuleringstanken.
Når den varmebærende væske passerer solvarmepanelernes kobberrør, optager væsken den høje varme, som er opsamlet i absorbatorpladen.
Når solvarmevæsken derefter via varmespiralen passerer vandet i akkumuleringstanken, afgiver væsken den opsamlede varme til vandet, som dermed får en højere varmetemperatur.
Ved afgivelsen af varme til vandet, bliver solvarmepanelvæsken kold, hvilket har afgørende betydning for, at væsken påny kan optage varme, når den igen passerer kobberrørene i solvarmepanelerne.
Det er absolut essentielt for solvarmeanlæggets ydeevne og virkningsgrad, at varmeudvekslingen mellem solvarmepaneler og akkumuleringstanken fungerer fuldstændigt.
Maksimal varmeoverførsel sikrer en høj virkningsgrad af solvarmen og et effektivt solvarmeanlæg
Længden på varmespiralen har afgørende betydning for hele solvameanlæggets funktionalitet, ydeevne og virkningsgrad.
Hvis spiralen er for kort, har det den betydning, at solvarmevæsken befinder sig i alt for kort tid i vandet i akkumuleringstanken, før væsken fortsætter sit løb tilbage mod kobberrørene i solvarmepanelerne.
Det vil sige, at der fra solvarmevæsken bliver afgivet en alt for lille mængde varme til det vand, der befinder sig i akkumulatortanken. Det har den uhensigtsmæssige betydning, at væsken fortsat har en relativ høj varme, når det fortsætter sit fremløb mod de solvarmepaneler, der helst skal af med så meget solvarme som muligt. Det medfører den uhensigtsmæssige virkning, at solvarmevæsken har varme med sig, når den kommer tilbage til solvarmepanelerne.
Resultatet af dette er, at væskens varme i høj grad hæmmer for optagelse af nyabsorberet varme fra absorbatorpladerne. Det har ydermere det resultat, at absorberne (absorbatorplader) risikerer at overophede og overkoge, hvilket er til skade for hele funktionaliteten i solvarmeanlægget.
Varmebaronen har til deres akkumuleringstank (vandtank) udviklet en varmespiral, der er et meget langt spiralformet rør, der modtager den af solen opvarmede solvarmevæske. Da spiralrøret er så langt, kan den varmebærende solvarmevæske nemt nå at afgive al sin varme til vandet i akkumulatortanken.
På den måde fungerer vores solvarmeanlæg 100% effektivt, da der er en fuldstændig varmeafgivelse fra varmespiralen, hvilket videre sikrer fuld funktionalitet og maksimal optagelse af solvarmen, der er opsamlet i absorbatorpladerne i vores solvarmepaneler.
Solvarme – den bedste ressource til opvarmning af boligen
Det undrer os ofte her hos DPT Varme, at solen som opvarmningskilde er så lidt udbredt i Danmark; især når solens økologiske varme er gratis og uforurenende.

Med ovenstående beskrivelse af et solvarmeanlægs funktionalitet og effektivitetsgrad, håber vi, at det er tydeligt, at denne form for opvarmning er ideel for langt de fleste husstande, da der med et effektivt solvarmeanlæg og et velkombineret solvarmesystem af den høje kvalitet, som vi kan levere, er mulighed for at kunne opvarme sin bolig og det varme vand med en gratis energikilde som solen, der vil eksistere i mange tusinde år fremover – og som ingen kan tage patent på.
Dertil kommer det faktum, at varmeproduktion med et solvarmeanlæg og solenergi som kilde er mere klimavenlig end andre former for boligopvarmning.
Der er naturligvis en investeringsudgift til selve solvarmeanlægget og hele solvarmesystemet. Når du køber et solvarmeanlæg hos DPT Varme, vil den høje virkningsgrad som regel medføre en meget hurtig tilbagebetalingstid. Dertil kommer at vores solvarmeanlæg fra Varmebaronen har en forventet levetid på 30 år.
Derudover er det værd at tage med i de økonomiske beregninger, at solvarmen som regel medfører op imod en minimum 75% besparelse på den opvarmningsform, der er blevet anvendt inden etablering af et solvarmeanlæg. Det vil typisk udgøre en klækkelig sum.
Set over en periode på 10 – 30 år vil der kunne genereres store besparelser på varmeregningen ved at konvertere til solvarme som primær eller eneste opvarmningsform.
Dertil kommer det økonomiske aspekt, at installation af et solvarmeanlæg til produktion af CO2 neutral solvarme i langt de fleste tilfælde forøger værdien af boligen.